Монбат дава заем и увеличава капитала на дъщерни компании

743
Монбат дава заем и увеличава капитала на дъщерни компании

Монбат АД ще предостави заем в размер на 1 млн. евро, при 8% годишна лихва и срок на издължаване до 31 декември 2009 г. на дъщерното си предприятие Монбат ДОО, Инджия, Сърбия, информират от X3News.

Заемът е целеви и се предоставя за довършване на необходимите строително-монтажни дейности, монтаж и пускане в експлоатация на заводското оборудване.

Компанията взе решение и да увеличи капитала на румънското си дъщерно дружество Монбат Рисайклинг от 10 хил. евро на 510 хил. евро.

Капиталът се увеличава с парична вноска, изцяло внесена чрез банков превод от едноличния собственик на капитала Монбат АД, София. Увеличението на капитала предстои да бъде регистрирано съгласно действащото в Румъния законодателство.

Двете действия са предприети, след решения на УС на Монбат. Днес бяха изтъргувани 15 063 лота на нива от 13.35 и 13.50 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg