Монбат/Монбат Рисайклинг консолидираха 33% повече продажби

1831
Монбат/Монбат Рисайклинг консолидираха 33% повече продажби

Монбат АД и Монбат Рисайклинг ЕАД реализираха през октомври 2010 г. консолидирани нетни приходи от продажби в размер на 19.80 млн. лв., което представлява ръст от 33.45% в сравнение с реализираните нетни приходи от продажби на Монбат АД на индивидуална база година по-рано. Това информираха от публичната компания.

Обобщените данни за първите десет месеца на 2010 г. сочат, че Монбат АД и Монбат Рисайклинг ЕАД са реализирали консолидирани нетни приходи от продажби в размер на 148. 22 млн. лв., което е с 55.53% над резултатите на Монбат АД на индивидуална база за същия период на 2009 г.

Реализираните през първите десет месеца на 2010 г. консолидирани нетни приходи от продажби в размер на 148.22 млн. лв. са разпределени както следва:  

Продукция 120 915 хил. лева
Стоки92 хил. лева
Услуги932 хил. лева
Други, от които 26 278 хил. лева
- материали 22 936 хил. лева
- активи 1227 хил. лева
- други2115 хил. лева

Източник: Монбат АД

Реализираната консолидирана печалба на Монбат АД и Монбат Рисайклинг ЕАД за миналия месец е 2.11 млн. лв. преди облагане с данъци, което представлява ръст на печалбата от 2.18%, в сравнение с реализираната печалба на индивидуална база от Монбат АД за месец октомври на 2009 г.

Обобщените данни за първите десет месеца на 2010 г. сочат, че Монбат АД и Монбат Рисайклинг ЕАД са реализирали печалба в размер на 17.42 млн. лв., или с 14.03% над реализирания резултат от Монбат АД на индивидуална база отпреди година.

Да припомним, че днес изнухна пожар на територията на дружеството в Монтана и по-конкретно в цех „Блокова формовка на стартерни батерии".

От пожара е засегнат най-старият от трите участъка на цеха. По информация на пожарната площта на пожара е била над 500 кв. м. Изгорели са формовъчен участък в завода, както и голямо количество акумулатори и технологична линия.

От там допълниха, че причините за избухването на огъня не могат да бъдат определени на този етап.

От компанията заявиха, че все още е рано да се уточни и размерът на щетите, но те няма да доведат до спиране на нормалната производствена дейност и няма да се отразят съществено на резултатите на дружеството. Имуществото на Монбат АД е застраховано в Евроинс АД.

Акциите на Монбат АД поевтиняха на БФБ-София с 0.64%, до 6.21 лв. за лот, при общо изтъргувани 3 994 книжа. Акциите на групата поевтиняха през седмицата с 0.64%. Книжата на Монбат АД губят 4.46% от стойността си от началото на годината до днес.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg