Дъщерното дружество в Сърбия – Монбат ДОО, гр. Инджия е получило одобрение и всички необходими разрешителни относно изграждането и въвеждането в експлоатация на завода за рециклиране на стари акумулатори от Министерство на екологията на автономната област Войводина, информират от Монбат, чрез фондовата борса.

Процедурата по одобрение е включвала и обществено обсъждане, като към този момент не са предявявани претенции нито към Монбат АД, нито към дъщерното дружество Монбат ДОО, гр. Инджия.

Технологията за преработка на оловен скраб и стари акумулатори, която ще бъде въведена в Монбат ДОО, гр. Инджия отговаря на всички регулаторни изисквания на ЕС и Р Сърбия. Закупеното модерно оборудване на завода гарантира в максимална степен съблюдаването на екологичните изисквания във всички аспекти на дейността на фабриката.

Ръководството на Монбат АД уверява инвеститорите, че строителните работи и въвеждането в експлоатация на завода се извършват, като не са налагани забрани и не са преустановявани дейностите в тази връзка.

Коментарите от страна на компанията са след публикация в сръбското издание B92, оповестена и в българския интернет сайт Инвестор БГ, който е окачествен като тенденционен и неотговарящ на истината и представляващ опит за дискредитиране на Монбат ДОО, гр. Инджия от нелоялни местни конкуренти.