Монбат удължава шестата си процедура по обратно изкупуване

953
Монбат удължава шестата си процедура по обратно изкупуване

Ръководството на Монбат реши на свое заседание от днес за удължаване на срока с нови 180 календарни дни, считано от утре, 16 декември 2009 г. на стартиралата на 18 юни 2009 г. шеста процедура по обратно изкупуване на собствени акции, информират от компанията.

Акциите, които подлежат на обратно изкупуване по процедурата в рамките на удължения срок, са до 0.30 % от регистрирания капитал или до 117 217 броя акции.

Минималната цена на обратното изкупуване е определена на 6 лв., като максималната такава е 9 лв. Максималният краен срок на тази шеста процедура е 13 юни 2010 г.

В случай на изчерпване на количеството преди крайния удължен срок, процедурата се прекратява като успешно приключила. В случай, че до края на удължения срок не се изкупи максималният брой акции, процедурата се прекратява като неуспешна, а останалото неизкупено количество може да бъде прехвърлено за изкупуване към следваща процедура по обратно изкупуване.

Управителният съвет може по своя преценка да прекрати процедурата преди крайния срок, а именно 13 юни 2010 г., независимо от броя изкупени акции. В удължения срок, в зависимост от пазарните условия, УС по своя преценка може да променя и минималната или максималната цена на обратно изкупуване.

Инвестиционен посредник, на който e дадена поръчка за обратно изкупуване в удължения срок е Бенчмарк Финанс.

Монбат изкупи за периода 18 юни 2009 г. - 15 декември 2009 г. по шеста процедура по обратно изкупуване 167 783 собствени акции при средна цена от 5.85 лв. за лот.

Акциите на компанията поевтиняха на БФБ днес с 0.10%, до 6.84 лв. за лот, при общо изтъргувани за деня 3 922 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg