Ръководството на Монбат реши да удължи срока на осмата процедура по обратно изкупуване на свои акции от пазара с нови 180 календарни дни, информираха от публичната компания.

В съобщението се казва, че в периода 16 юни 2010 - 13 декември 2010 г. Монбат е изкупило в срока на осма процедура по обратно изкупуване, общо 291 673 собствени акции при средна цена от 6.43 лв. за една акция. Съгласно решението на УС от 15 юни в случай, че до края на срока на процедурата не се изкупи максималният брой акции, ръководството може по своя преценка да удължи срока с нови 180 календарни дни.

Предвид това УС на компанията удължи срока на обратно изкупуване по осмата процедура до размера на неизкупените по процедурата акции, а именно до 1.44% от регистрирания капитал или до 563 995 акции.

Минималната цена е фиксирана на 5.50 лв. за лот, докато горната граница е до 8.00 лв. Начална дата на удължения срок е 14 декември 2010 г.

В случай на изчерпване на количеството, а именно дружеството изкупи до 563 995 акции преди крайния удължен срок, сегашната процедура по обратното изкупуване се прекратява като успешно приключила. В случай, че това не се случи и в рамките на удължения със 180 дни срок, то УС ще прекрати процедурата независимо от броя изкупени акции.

В удължения срок ръководството на компанията може по своя преценка минималната или максималната цена на обратно изкупуване, предвид пазарните условия, информират от Монбат.

БенчМарк Финанс е инвестиционният посредник, на когото е дадена поръчката за изкупуването в удължения срок.

Като цел на обратното изкупуване от дружеството изтъкват повишаването на ликвидността и подкрепа на цената на акциите на Монбат.

Книжата на Монбат още не са търгувани на БФБ-София днес. Последната цена на затваряне е при ниво от 6.339 лв. за лот.