Управителният съвет на Монбат АД е приел решение да бъде увеличен капитала на дъщерното дружество Monbat Recycling SRL, Румъния, от 3 010 000 евро на 3 510 000 евро, чрез парична вноска на едноличния собственик на капитала Монбат АД в размер на 500 000 евро.

Вписването на увеличението на капитала все още не е извършено, съгласно действащото законодателство на Румъния, информират от публичната компания чрез Бюлетина на Profit.bg.

Да припомним, че в средата на септември ръководството на Монбат АД взе идентично решение, а именно да увеличи капитала на дъщерното си дружество в Северната ни съседка от 2 510 000 евро на 3 010 000 евро, чрез парична вноска.

По отношение на другото задгранично дружество на Монбат АД - сръбското Монбат ДОО, от българската публична компания съобщиха преди Коледните празници, че същото е получило екологично разрешително за извършване на дейност за преработка на стари акумулатори и оловен скрап на територията на Република Сърбия.

„Получаването на комплексно разрешително беше една от последните стъпки, необходими за започване на производствената дейност на сръбското дружество", уведомиха от компанията-майка, като допълниха, че имат основания да считат, че в рамките на 2 месеца Монбат ДОО, Сърбия ще започне пробно производство.

Акциите на Монбат АД поевтиняха през изминалата седмица с 0.81%, до 6.50 лв. за бройка.