Монбат започва девета процедура по обратно изкупуване

618
Монбат започва девета процедура по обратно изкупуване

В периода 16 юни 2010 - 10 юни 2011 г. от Монбат АД са изкупили, включително в удължения срок по осма процедура по обратно изкупуване, общо 362 662 собствени акции при средна цена от 6.65 лева за лот, информираха от публичната група.

С това си съобщение от компанията обявиха край на осма процедура по обратно изкупуване на до 2.19% от регистрирания капитал или до 855 668 акции, поради изтичане на удължения срок на същата.

На свое заседание от днес обаче Управителният съвет на Монбат АД реши да бъде извършено ново обратно изкупуване на собствени акции - девета поред.

Подлежащите на обратно изкупуване книжа са до 0.70% от регистрирания капитал или до 273 000 акции. Минималната цена по тази процедура е фиксирана на 6.00 лева, а максималната на 8.00 лева.

Процедурата по обратно изкупуване ще започне да тече от 13 юни (понеделник) и е със срок на действи до 180 календарни дни, считано от същата дата. В случай, че до края на срока не се изкупи максималния брой акции, УС по своя преценка може както да удължи срока с нови 180 календарни дни, така и да прекрати процедурата независимо от броя изкупени акции. Възможни са и промени в минималната и максимална цена, в съответствие с пазарните условия.

Поръчката за изкупуването е дадена на Бенчмарк Финанс АД.

Целта на обратното изкупуване е повишаване на ликвидността на акциите на дружеството, уточняват от Монбат АД.

Акциите на групата поевтиняха в петъчната търговия с 1.34%, на 6.61 лв. за лот.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg