Монбат започва обратно изкупуване на 115 380 акции от утре

513
Монбат започва обратно изкупуване на 115 380 акции от утре

Управителният съвет на Монбат АД () на свое заседание днес прие конкретно решение да бъде извършено обратно изкупуване на собствени акции, съобщиха от дружеството.

Началният срок на обратното изкупуване е опледелен за 1 август 2008 г., а броят акции, подлежащи на обратно изкупуване по настоящата процедура – до 0.295 % от регистрирания капитал или до 115 380 броя.

Минимална цена на обратно изкупуване е най-ниската, постигната на БФБ в последния ден, предхождащ настоящото решение на УС - 30 юли 2008 г. (10.10 лв.).

Максимална цена на обратно изкупуване е най-високата, постигната на БФБ на 29 май 2008 г. (15.042 лв.).

Избран лицензиран инвестиционен посредник, на който е дадена поръчка за изкупуването е Бенчмарк Финанс АД.

Срокът за извършване на обратното изкупуване, в това число и заплащане на изкупените акции е до 180 календарни дни, считано от деня, следващ датата на оповестяване.

В случай на изчерпване на количеството , а именно дружеството изкупи до 115 380 броя акции, процедурата по обратното изкупуване се прекратява като успешно приключила.

В случай, че в срока по първото изречение не се изкупи максималният брой акции УС по своя преценка може да удължи срока с нови 180 календарни дни при съответно прилагане на разпоредбата на предходното изречение.

При неблагоприятна пазарна конюнктура на БФБ и негативни пазарни тенденции да бъде оказана подкрепа и стабилизирана цената на акциите на дружеството, коментират от Монбат, е целта на обратното изкупуване.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg