Ръководството на Монбат АД реши да започне осма процедура по обратно изкупуване на собствени акции на компанията, след като срокът по седмата процедура изтече на 15 юни, информират от дружеството чрез Бюлетина на Profit.bg.

В съобщението се чете, че в периода 18.03.2010 - 15.06.2010 Монбат АД е изкупило в срока на седма процедура по обратно изкупуване, общо 197 332 броя собствени акции при средна цена от 6.54 лв. за една акция.

С настоящото уведомление от компанията обявяват край на седмата процедура по обратно изкупуване на до 2.70% от регистрирания капитал или до 1 053 000 броя акции поради изтичане на срока на същата.

На свое заседание от 15 юни Управителният съвет на Монбат АД прие решение да бъде извършено ново обратно изкупуване на собствени акции - осма поред процедура.

Броят акции, които подлежат на обратно изкупуване по тази процедура са до 2.19% от регистрирания капитал или до 855 668 акции.

Минималната цена е определена на 5.50 лв. за лот, а максималната - 8.00 лв. за бройка.

Изкупуването ще започне от днес - 16 юни 2010 г.

Срок за извършване на обратното изкупуване, в това число и заплащане на изкупените акции е до 180 календарни дни, считано от днес. В случай на изчерпване на количеството, а именно дружеството изкупи до 855 668 броя акции преди крайния срок сегашната процедура по обратното изкупуване се прекратява като успешно приключила.

В случай, че до края на срока по горното изречение не се изкупи максималния брой акции УС по своя преценка може както да удължи срока с нови 180 календарни дни, така и да прекрати процедурата независимо от броя изкупени акции.

В срока на настоящата процедура, в зависимост от пазарните условия, УС по своя преценка може да променя минималната или максималната цена на обратно изкупуване.

Избран лицензиран инвестиционен посредник, на който е дадена поръчка за изкупуването е Бенчмарк Финанс АД.

Цел на обратното изкупуване е повишаване на ликвидността и подкрепа на цената на акциите на дружеството, се казва още в съобщението.

Акциите на Монбат АД останаха без промяна в цената си във вторник на 6.50 лв. за лот.