Мостстрой АД свиква ОСА да гласува сплит

804
Мостстрой АД свиква ОСА да гласува сплит

Мостстрой АД-София () свиква извънредно общо събрание на акционерите на 12 декември 2007 г., на което ще се гласува промяна на номиналната стойност на издадените 111 494 поименни акции от капитала на дружеството от 10 лв. на 1 лв. всяка, като общият брой става 1 114 940.

Размерът на капитала на дружеството остава непроменен - 1 114 940 лв.

Акционерите също ще гласуват за преминаване към двустепенна система на управление, като органите на управление на Мостстрой АД-София са: Общо събрание на акционерите, Надзорен съвет, Управителен съвет.

ОСА ще обсъжда освобождаване на членовете на Съвета на директорите - Румен Косев Йовчев, Стоян Стефанов Михайлов, Антоанета Кирилова Костадинова. Предложени за членове на Надзорния съвет са Васил Крумов Божков; Антони Иванов Наумов; Нове - АД - Холдинг АД, гр. София.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 28 ноември 2007 г.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 26 ноември 2007 г.

Днес книжата на дружеството загубиха 1.66% от стойността си, до средна цена 2528.03 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg