Само ден след като от Холдинг Пътища обявиха, че възнамеряват да раздадат по 70 безплатни акции на своите акционери, това планират и от Мостстрой.

Компанията свиква общо събрание на акционерите за 26 юни, на което ще се обсъжда увеличението на капитала на дружеството от 1.115 млн. лв. на 5.575 млн. лв. със собствени средства. Ще бъдат издадени 4.46 млн. нови акции, като акционерите ще получат по 4 безплатни книжа.

Увеличението е за сметка на финансовия резултат от изминалата година (5.153 млн. лв.), който няма да бъде разпределян като дивидент, а ще бъде отнесен във фонд „Резервен”.

Общото събрание на дружеството ще сключи подизпълнителски договори за строителство с дъщерните дружества на “Мостстрой” АД – “Мостстрой - София” АД, “Мостстрой - Пловдив” АД и “Мостстрой - Велико Търново” АД и “Релс ремонт” ЕООД.

С гореизброените дружества ще бъдат сключени договори за превъзлагане на изпълнението на СМР и СРР на обекти на територията на България в размер до 30 млн. лв.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на Мостстрой, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание на акционерите, е 10 юни 2008 г.

До момента по позицията са изтъргувани 888 броя на нива от 110 и 133 лв. за брой.