Мостстрой ще става холдингово дружество

964
Мостстрой ще става холдингово дружество

Мостстрой АД () ще се преобразува в холдингово дружество с три дъщерни фирми, споделиха за Profit.bg от компанията на проведеното днес общо събрание на акционерите.

Новите фирми ще са в София, Пловдив и Велико Търново. Капиталът на холдинговата структура ще е 8 млн. лв., който ще бъде достигнат с апортна вноска.

За годината в резултат на преобразуването ще бъде постигната печалба от 9-10 млн. лв., като 2 млн. лв. ще са от дейността. За 12-те месеца се прогнозират и 40 млн. лв. приходи.

На редовното общо събрание през следващата година ще бъде предложено ново увеличение на капитала в съотношение 1 към 7.

Нека припомним, че днес акционерите на Мостстрой - АД, София взеха решение за промяна на номиналната стойност на издадените 111 494 акции на дружеството и пропорционално увеличение на броя им.

След решението (сплит в съотношение 1:10) капиталът на дружеството ще е 1.115 млн. лв., но номиналната стойност ще е 1 лв., вместо досегашните 10 лв. всяка.

До момента книжата на компанията поскъпват с 3.34%, до 2696.31 лв. средна цена.

Четете още: Общото събрание на Мостстрой одобри сплит в съотношение 1:10

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg