Мрежата на „ЦБА Асет Мениджмънт” нарасна с още 4 супермаркета

489
„ЦБА Русе” ЕООД, едно от трите дъщерни дружества на „ЦБА Асет Мениджмънт”, сключи 10-годишен договор за наем на 4 действащи супермаркета в Търговище. Това стана на 15 ноември (четвъртък) 2007 г. – вторият ден от IPO-то на „ЦБА Асет Мениджмънт”, което започна в 9.00 часа на 14 ноември и ще продължи до 17.00 часа днес (петък).

С това бъдещото публично дружество вече има 15 супермаркета в структурата си. Четирите нови магазина са с обща площ 3 300 кв. м (2 500 кв. м търговска площ) и се очаква да реализират над 10 000 000 лв. от продажби през 2008 г. Всички те имат отлични локации – на оживени места в центъра на града и жилищните комплекси.

Наскоро компанията увеличи мрежата си с два работещи супермаркета в Русе и Велико Търново и обяви намеренията си да навлезе на пазара в София, за което вече има сключен договор за наем, както и да открие магазин в Търговски парк Велико Търново в началото на 2008 г. В средносрочен план се предвижда откриване на магазини в други големи градове в България.

Търговските площи на дружеството ще нараснат до 10 252 кв. м към началото на 2008 г., повече от двойно увеличение спрямо 3 905 кв. м в началото на 2007 г., заедно с последните четири магазина и сключените два договори за супермаркет в търговски парк Велико Търново и супермаркет в кв. „Надежда” в гр. София. Дружеството реализира среден месечен приход от 907 лв. на кв. м търговска площ.

Днес е последният ден от първичното публично предлагане, в който водещите мениджъри УниКредит Булбанк и Сомони Файненшъл Брокеридж приемат поръчки за записване на акции от увеличението на капитала на „ЦБА Асет Мениджмънт”.

Новата емисия е 3 900 000 обикновени акции с номинал 1 лв. при индикативен ценови диапазон от 3.30 лв. до 4.30 лв. и минимална емисионна стойност 2 лв. Ако подадените поръчки надвишат два пъти предлагания брой нови акции, основните акционери може да продадат допълнително до 780 000 стари акции, а свободно търгуваният им обем (freefloat) ще достигне 23.17% от капитала.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg