Българският бизнес доказа за пореден път, че е готов да се развива и да споделя добри практики. Поводът бе изданието на бизнес форума MySuccess.bg, който се проведе във Варна. Организаторите на събитието - списание ENTERPRISE, в партньорство с Българска стопанска камара, за пореден път доказаха, че подобна платформа за комуникация между компаниите е повече от успешна, се казва в официално прессъобщение.

В морското издание на MySuccess.bg взеха участие над 50 представители на фирми от Варна и региона, работещи в различни сектори, както и представители на местни и национални медии.

Добри практики споделиха топ мениджърите на компаниите - Интерсервиз Узунови АД, Херти АД, Експрес Гаранцион, Борика-Банксервиз АД, Банка ДСК, „ДСК Бул-Проджект", Агроном ЕООД, Каргоекспрес, както и бизнес консултанти по продажби и маркетинг. Profit.bg е медиен партньор на събитието.

Обсъдени бяха успешните проекти от различни сфери, начините за развитие на човешките ресурси, финансиране на идеите и бизнеса, инвестиционни проекти, както и възможностите за европейско финансиране. Сериозен интерес предизвика представянето на „Анализ на икономическата ситуация в България - дали производителите са излезнали от кризата?" на Светла Костадинова, изпълнителен директор на Институт за пазарна икономика.

Компаниите представиха конкретни казуси и практики, които са им помогнали през годините да бъдат на водещи позиции, интерес предизвикаха и лекциите свързани с идеи за излизане на международни пазари, сесията посветена на земеделските производители и повишаване на тяхната конкурентоспособност, „Fleet политика"на Chevrolet, представена от Каргоекспрес, фотоволтаичните паркове и техния потенциал, практически подходи за изучаване и управление на бизнес процесите в компанията и мн.др.

Събитието приключи под формата на дискусия, на която бяха разисквани начините за повишаване на продажбите, маркетинг казуси, иновациите в бизнеса.