Смесен закрит аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Булгари резерв пропъртис АДСИЦ ще се проведе на 20 март.

Вторичната търговия с правата ще продължи до 2 април, като присвоеният борсов код е R2BULRP. Крайната дата за записване на акции от увеличението е 29 април.

Увеличението на капитала ще се обслужва от ИП Дилингова Финансова Компания АД, докато набирателната сметка ще бъде открита в Обединена Българска Банка.

Фондът планира да предприеме първоначално увеличение на капитала от 500 хил. лв. на 650 хил. лв.

Учредители на дружеството са три юридически лица: „Република Холдинг” АД с 30% от капитала, „Крам Комплекс Груп” ЕАД с 30% от капитала и „Моментум България” АД с 35%.

В СД на дружеството влизат: Пламен Кралев и Росен Михайлов – съвместни председатели, Красимира Маринова и Петър Петров – изпълнителни директори.

Съгласно инвестиционните си планове през 2008 г. дружеството възнамерява да закупи терен, на който да изгради, а впоследствие продаде и/или отдаде под наем сграда с комбинирано жилищно, офис и търговско предназначение на територията на гр. София.