От следващия петък за търговия на БФБ ще се въведе и емисията на Балканика имоти АДСИЦ, съобщават от БФБ. Решението за това е взето на днешното заседание на Съвета на директорите.

Размер на емисията е 650 хил. лв., разпределени в същото количество ценни книжа. Присвоеният борсов код е BD2. Цената на въвеждане за търговия е 1.00 лв.

Дружеството е с предмет на дейност набиране на средства чрез издаване на ценни книжа и последващо инвестиране на набраните средства в недвижими имоти и вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи, подобрения и обзавеждане в последните, с цел предоставянето им за управление, отдаването им под наем, лизинг или аренди и/или последващата им продажба.

На цена от 1 ст. по време на търговската сесия на 29 септември бе пласирано цялото количество от 150 хил. права на Балканика Имоти АДСИЦ от първоначалното увеличение на капитала на фонда.

Крайната дата за записване на акциите от увеличението бе 5 ноември.

Учредители на дружеството са Балканика холдинг груп АД със 70% от капитала, институционални инвеститори са договорен фонд Инвест Актив с 20% от капитала и договорен фонд Инвест Класик с 10%, чрез управляващото договорните фондове дружество Инвест Фонд Мениджмънт АД.