На аукцион купиха 1.057 млн. права на Спарки Елтос

554
Днес на Българска фондова борса се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на общо 1.057 млн. права, срещу които не бяха записани акции от увеличението на капитала на Спарки Елтос.

Цялото количество бе пласирано в 16 сделки, като стойността на транзакциите бе 106.322.66 лв. Минималната цена бе 0.10 лв., а максималната достигна 0.135 млн. лв.

Срещу пет от закупените права на Спарки Елтос инвеститорите ще имат възможността да запишат една нова акция по номинална цена от 1.00 лв. и емисионна стойност от 16.00 лв. Крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала е 26 ноември 2007 г.
Спарки Елтос възнамерява да увеличи капитала си от настоящите 14 млн. лв. на 16.8 млн. лв. Цел на увеличението на капитала и планирано използване на набраните от емисията средства са инвестиции за модернизация на производството, повишаване на капацитета, усвояване на нова гама акумулаторни професионални електроинструменти, модернизация на леярна за магнезиеви, алуминиеви и други специални сплави, съществено подобряване на екологията на производството, автоматизация на монтажа, както и за намаляване на ливъриджа на дружеството.

Днес по позицията се прехвърлиха 3234 акции на нива от 16.405 лв. и 17.00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg