На извънрегулирания пазар се изтъргуваха 22 917 акции на СИБанк

794
На извънрегулирания пазар се изтъргуваха 22 917 акции на СИБанк

Днес на извънрегулирания пазар премина пакет от 22 917 акции от капитала на СИБанк АД () при цена, равна на търговото предложение на мажоритарния собственик на банката KBC Ltd. от 110.34 лв.

Миналата седмица стана ясно, че едно физическо и едно юридическо лице, акционери на СИБанк, са приели последното търгово предложение на белгийската финансова институция към миноритарните собственици на банката.

В резултат на това мажоритарният собственик придоби нови 219 акции от капитала на публичния трезор. Обект на търговото бяха общо 23 311 лота. Цената за ценна книга и тогава бе фиксирана на 110.34 лв.

Нека да припомним, че от KBC Ltd. се възползваха от последните промени на ЗППЦ, предоставящи правото на мажоритарния акционер опцията squeeze out, а именно че акциите, непродадени на мажоритарния акционер до крайния срок на търговото предложение, автоматично се считат за негова собственост.

За последно книжата на СИБанк АД са търгувани на регулирания пазар на 20 юни, когато са прехвърлени 10 лота при цена от 110.34 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...