На търговото на Заводски строежи-ПС-Перник приеха 28 лица

506
Общо 28 лица приеха търговото предложение за обратно изкупуване на акциите на миноритарните акционери в Заводски строежи-ПС-Перник(), съобщават от БФБ. От тях 26 са физически лица предоставили 2 379 акции и 2 юридически лица с 5 174 акции.

Предложителят е Софстрой. Цена за акция на търговото предложение е 36.05 лв. Така участието на Софстрой в компанията се увеличи с 5.5%, до 96.7%. Според последните промени в ЗППЦК мажоритарният собственик може да се възползва от опцията squeeze out, залегнала в чл. 157.

Според него лице, което в резултат на търгово предлагане (...) придобие най-малко 95% от гласовете в общото събрание на публично дружество, има право до три месеца от предишното търгово предлагане да отправи ново за останалите 5% от капитала.

Най-интересната част е точка 7 на същия член 157а. Тя гласи, че акционерите са длъжни да продадат своите акции на предложителя в едномесечен срок от публикуване на предложението, без да е необходимо тяхното съгласие.

По-нататък в текста се посочва, че акциите, които не са продадени в предвидения срок вече се смятат за собственост на мажоритарния акционер. Жулиета Мандажиева посочи, че акционерите трябва да следят внимателно крайните срокове в squeeze out - предложението.

На проведеното днес ОСА на Заводски строежи-ПС-Перник акционерите приеха през следващите 5 години, считано от 19 октомври, Съветът на директорите да може да увеличава капитала на дружеството до 100 000 000 лв. чрез издаване на нови обикновени или привилегировани акции.

В срок до 5 години считано от 19.10.2007 год. Съветът на директорите може да приема решения за издаване на облигации при общ размер на облигационния заем до 100 000 000 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg