На търговото предложение на KBC се отзоваха девет лица

420
Търговото предложение на белгийската КВС Insurance NV за обратно изкупуване на дялове от българския застраховател ДЗИ приеха осем юридическите лица и едно физическо, посочва Българска фондова борса.

Предоставените от юридическите лица акции са 72 588, а тези от физическото лице – 50 броя. Това ще рече, че на търговото на KBC се сдоби едва с 10% от 725 282 акции, обект на предложението. Предлаганата цена за акция е 188.37 лв.

В изпратеното от КВС Insurance уведомление до БФБ за търгово предложение към миноритарните собственици на ДЗИ се посочва, че белгийската компания възнамерява да поиска отписването на ДЗИ от регистъра на публичните дружества, воден от КФН.

В началото на август бе прехвърлен мажоритарният пакет от 70% (2.7 млн. акции) от капитала на ЗПАД ДЗИ на цена 188.368 лв. за ценна книга, или общо 509 млн. лв.

Продавач по сделката тогава е Контракт София ООД, а купувач - КВС Insurance NV, 100% дъщерно дружество на КВС Group NV, Белгия.

Нека припомним, че на 29 януари 2007 г. бе сключен договорът за продажба на 70% от капитала на ЗПАД ДЗИ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg