От 26 март до 5 април 2007 г. на Българска фондова борса ще се търгуват правата на Агро Финанс АДСИЦ-София, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала на дружеството, съобщава сайтът на БФБ-София.

Фондът възнамерява да увеличи капитала си от 650 хил. лв. на 36.4 млн. лв., като за целта ще издаде 650 хил. права, срещу които ще могат да се записват по 55 от новите акции по номинална цена от 1.00 лв. и емисионна цена от 1.10 лв.

Присвоеният борсов код на издадените права е R3AGROF.

Крайната дата за прехвърляне на правата е 10 април, а аукционът за неизползваните права ще се проведе по време на търговската сесия от 17-и същия месец. Последната дата за записване на акции от увеличението е 3 май 2007 г.

ИП Ти Би Ай Инвест ЕАД и ТБ Ейч Ви Би Банк Биохим АД са борсовите членове, упълномощени да обслужват увеличението на капитала, докато набирателната сметка ще бъде открита в ТБ Обединена Българска Банка АД.

Набраните средства от увеличението на капитала ще бъдат използвани за закупуване на земеделска земя и погасяване на усвоените средства от двете банкови кредитни линии. От дружеството планират в края на 2007 г. придобитите земи да са в размер на над 170 000 декара.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Агро Финанс АДСИЦ, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала е 21 март 2007 г. Акциите на фонда се търгуваха за последно по време на търговската сесия от 28 февруари на цена от 1.15 лв. за брой.