Производствената площадка, заедно с всички активи, свързани с дейността на металургичния комбинат "Кремиковци", са обявени за продажба.

Началната цена на обособената част от имуществото на комбината е 565 517 510 лева. Продажбата ще се извърши чрез търг с тайно наддаване на 13 септември.

За участие в наддаването се внася така нареченият задатък от десет процента от оценката в размер на 56 551 751 лева по особената сметка на синдика на комбината в Българска банка за развитие. Предложенията за цена се подават заедно с квитанцията за внесен задатък в запечатан плик в канцеларията на синдика в деня на продажбата от 12.00 часа до 13.00 часа.

Веднага след изтичането на този срок синдикът ще обяви постъпилите предложения в присъствието на явилите се кандидати за покупка. За купувач ще бъде обявен този кандидат, който е предложил най-висока цена. Той трябва в срок от пет дни от приключване на продажбата да внесе предложената от него цена, като приспадне внесения задатък. Ако в този срок цената не бъде внесена, задатъкът служи за удовлетворяване на кредиторите, а за купувач се поканва кандидатът, предложил следващата най- висока цена.

Когато лицето, обявено за купувач, внесе своевременно дължимата сума, Софийският градски съд с постановление ще му възложи имуществото на комбината.

Купувачът ще бъде въведен във владение от синдика след влизане в сила на постановлението за възлагане, заплащането на таксите за прехвърляне на имота и представянето на удостоверение за извършено вписване на постановлението.

Източник: БТА