Надзорът наложи временна забрана на търговото на Пиринхарт

465

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор реши да наложи временна забрана на търгово предложение от “Алфа Дивелопмънтс” ЕАД, гр. София за закупуване чрез инвестиционен посредник “Булброкърс” АД, гр. София на акции на “Пиринхарт” АД, гр. Разлог от останалите акционери на дружеството.

По време на търговската сесия от 16 февруари 2007 г. на цена от 4.047 лв. за брой, или за общата сума от 2.19 млн. лв. Алфа Дивелопмънтс придоби 541 352 акции, или 82.11% от капитала на Пиринхарт.

Продавачи тогава бяха Valfin S.P.A. и Zweta SA, прехвърлили съответно 70.8255 и 11.2803% и занулили дела си в компанията.

В края на февруари 2007 г. Алфа Дивелопмънтс уведоми БФБ-София, че възнамерява да отправи търгово предложение към останалите акционери на Пиринхарт АД-Разлог на цена от 4.30 лв. за ценна книга.

Обект на търговото предложение ще са 117 983 акции, а упълномощен инвестиционен посредник – ИП Булброкърс АД.

Акциите на дружеството се търгуваха за последно на БФБ-София по време на търговската сесия от 16 март на цена от 3.91 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg