Надзорът наложи временна забрана за търговото на Заводски строежи - ПС – Перник

482
На днешното си заседание комисията за финансов надзор взе решение да наложи временна забрана на търгово предложение от “Софстрой” АД за закупуване чрез инвестиционен посредник “Булброкърс” АД на акции на “Заводски строежи - ПС - Перник” АД от останалите акционери на дружеството.

Предложителят притежава пряко или чрез свързани лица 34 331, или 25.00% от капитала.
Софстрой АД-София придоби акциите по време на търговската сесия от 5 юни 2007 г. на цена от 34.954 лв. за брой, или за общата сума от 1.2 млн. лв.

За първото тримесечие на 2007 г. дружеството отчита нетна печалба от 64 хил. лв. при положителен финансов резултат от 7 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано. Основният капитал на дружеството е 137 хил. лв., а собственият – 2.189 млн. лв.

ЕТ Любчо Стоилов-ЛСИ притежава 25.00% от капитала на дружеството, докато Промишлено строителство Холдинг ЕАД и Министерство на регионалното развитие и благоустройството имат съответно по 24.71 и 7.011 на сто.

Последната сделка с акциите на дружеството бе сключена по време на търговската сесия от 5 юни на цена от 34.95 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg