Надзорът не разреши на Пиринхарт да продава активи

485
 Комисията за финансов надзор наложи запор на акционерите на Пиринхарт АД-Разлог 
() върху гласуването на насроченото за 5 октомври ОСА решение за прeхвърляне на дълготрайни активи. Стойността на активите е 2.634 млн. лв. и начислените към тях лихви за 950 хил. лв., или общата сума от 3.585 млн. лв., като прехвърлянето целеше да покрие задължения на Пиринхарт към Туримекс СА Швейцария.

Стойността на активите, които предстояха да се прехвърлят от Пиринхарт на Туримекс, представляват 34.96% от стойността на активите на разложкото дружество, съгласно последния одитиран баланс, и общо 36.05% от активите на компанията, съгласно последния изготвен баланс на дружеството към 30 юни 2007 г.

Наскоро от компанията обявиха, че временно отлагат планираното увеличение на капитала на дружеството. Пиринхарт възнамеряваше да увеличи капитала си от 659 335 лв. на 1 978 005 лв., чрез издаването на 659 335 права, всяко от които да позволява записване на две нови акции от новата емисия с номинална стойност 1.00 лв.

Алфа Дивелопмънтс ЕАД-София притежава 82.23% от капитала на Пиринхарт, докато Ханфорд Кънсълтанси (Овърсис) Лимитед, Кипър, гр. Никозия има 11.0793 на сто.

За последните девет дена търговия с акциите на разложкото дружество не са регистрирани. Последната сделка е от 10 септември, когато са прехвърлени 51 акции срещу средните 5.20 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg