Надзорът одобри търговото за Статус Имоти АДСИЦ

491
Надзорът одобри търговото за Статус Имоти АДСИЦ

Комисията за финансов надзор одобри търгово предложение от “България Инвестмънт Груп” ЕООД, гр. София за закупуване на акции на Статус Имоти АДСИЦ от останалите акционери на дружеството.

Предложената цена за една акция е 1.25 лв. а търговото ще се извърши чрез инвестиционен посредник “Статус Инвест” АД.

Нека припомним, че през март в три блокови сделки Статус Инвест АД прехвърли 17.7% от капитала на Статус Имоти АДСИЦ срещу общо 126.5 хил. лв.

Първата сделка бе сключена с България Риъл Истейт Груп ЕАД и е за 40 664 акции, или 6.25% от капитала на дружеството със специална инвестиционна цел. Цена за акция на блоковата сделка е 1.10 лв., а общата стойност на сделката е 44.73 хил. лв.

Параметрите по втората блокова сделка са идентични със споменатите вече брой акции и договорена цена, като в случая купувач е България Груп ЕАД.

При третата сделка отчетната страна е България Инвестмънт Груп ЕООД, придобило 5.17% от капитала на Статус Имоти АДСИЦ, равняващи се на 33.63 броя акции. Сделката възлиза на 37.04 хил. лв.

Последната сделка по позицията е от 30 май на цена от 1.25 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...