Надзорът потвърди проспект на Химимпорт по увеличението на капитала

667
Надзорът потвърди проспект на Химимпорт по увеличението на капитала

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия акции на „Химимпорт” АД, съобщават от институцията.

Емисията е в размер на 20 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност от 11 лв. всяка една., издадени в резултат увеличение на капитала на дружеството от 130 млн. лв. на 150 млн. лв.

Ако бъдат записани и платени всички предложени акции в касата на компанията ще постъпят 220 млн. лв.

Средствата, постъпили от увеличението на капитала, ще се използват за финансиране на инвестициите и дейността на дружествата от групата на Химимпорт АД-София.

Водещ мениджър по предлагането е Уникредит Булбанк АД, а Централна Кооперативна Банка АД е ко-мениджър.

Нека припомним, че Химимпорт АД свиква Общо събрание на акционерите на 17 септември 2007 г., на което ще се гласуват промени в устава на дружеството, даващи право на Управителния съвет да увеличава капитала до 175 млн. лв. чрез издаване на нови обикновени или привилегировани акции.

Ако ОСА одобри промените в правилника на дружеството, УС ще има право да взема решения за издаване на облигации, включително конвертируеми, до общ размер от 100 млн. евро или равностойността им в друга валута.

Днес по позицията бяха сключени 47 сделки за общо 11 694 лота, като стойността на осъществените сделки възлезе на 161 хил. лв. Оферта за покупка по позицията има на ниво от 13.72 лв., а за продажба на цена от 13.80 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg