НАКР присъди кредитен рейтинг и на Албена Инвест Холдинг

410
Национална агенция за кредитен рейтинг (НАКР), единствен асоцииран партньор на Moody's Investors Service в България, присъди първоначален местен кредитен рейтинг на Албена Инвест Холдинг АД- к. к. Албена ().

Дългосрочният кредитен рейтинг на дружеството е bgA3, а съответният краткосрочен рейтинг е bgP-2. Перспективата е стабилна.

Местните рейтинги на НАКР представят мнението на агенцията за сравнителната степен на кредитен риск на дружествата в границите на България. При анализа се оценява възможността и готовността на дадено предприятие да погасява финансовите си задължения напълно и навреме.

Рейтингът на Албена Инвест Холдинг АД- к. к. Албена е от инвестиционен клас и показва мнение за качество над средното и малък кредитен риск.

От националнат агенция за кредитен рейтинг (НАКР) присъдиха и първоначален местен кредитен рейтинг на „Албена” АД. Дългосрочният кредитен рейтинг на дружеството е bgA2, а съответният краткосрочен рейтинг e bgP-2. Перспективата е стабилна.

До момента днес по позицията са изтъргувани 125 акции на Албена Инвест Холдинг на ниво 20.20 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg