Наложиха временна забрана на търговото предложение на Хидропневмотехника

482
Комисията за финансов надзор наложи временна забрана на предложение от “Хидравлика 96” ООД, гр. Казанлък, за закупуване чрез инвестиционния посредник “Сомони Файненшъл Брокеридж” ООД, гр. Стара Загора, на акции на “Хидропневмотехника” АД, гр. Казанлък, от останалите акционери на дружеството.

Броят на акциите, обект на търговото предложение, е 16 671, а предложената цена – 45.80 лв. за брой.

Предложителят Хидравлика 96 ООД-Казанлък, увеличил дела си до 58.21% от капитала на дружеството, след като закупи 9.85% от капитала от Сомони ЕООД в блокова сделка, осъществена по време на търговската сесия от 2 май т. г.

Основният капитал на Хидропневмотехника АД е 79 784 лева и е разпределен в 39 892 поименни акции, всяка с номинал 2 лв.

Дружеството е с предмет на дейност, свързан главно с производство, проектиране и сервиз на хидравлични елементи и системи.

Печалбата преди облагане с данъци на Хидропневмотехника АД-Казанлък за първото тримесечие на 2007 г. е 126 хил. лв., или 3.16 лв. на акция, спрямо 25 хил. лв., или 0.31 лв. на акция, за сравнимия период на година по-рано.

Днес сделки с акциите на компанията не се сключиха, като офертите купува/продава останаха на нива от 56.00/65.00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg