"Наш дом - България" Холдинг АД, единствената фирма-преработвател, която предлага сертифицирани биологични зеленчукови храни в България, е поканена да представи своята продукция на Международната конференция и изложение на доставчиците на МЕТРО Групата, съобщиха от холдинга, цитирани от БТА.

Форумът ще се състои от 14 до 16 май в Конгресния център в Дюселдорф. На него по традиция участват ключови фигури от МЕТРО Групата от всички страни.

Тази година се предвижда да бъдат представени над 1200 търговци от повече от 30 държави, в които МЕТРО има представителства и над 600 фирми-доставчици на международната верига хипермаркети.

През 2007 год. "Наш дом България Холдинг" ще произведе над 120 тона биологични замразени зеленчуци, консерви, компоти и конфитюри от сертифицирани биологично чисти суровини - корнишони, капия, ягоди, малини, праскови, сини сливи, ябълки, както и около 1000 тона конвенционални консервирани и дълбоко замразени плодове и зеленчуци.
В края на миналата година първата партида от 20 000 опаковки с биологично чистата продукция на "Наш дом - България" Холдинг АД се продаде в хипермаркетите на МЕТРО Кеш енд Кери България.

"Наш дом - България" Холдинг АД е публично дружество, присъстващо на българския пазар от 1996 г. В своята 10-годишна история досега компанията реализира значителни количества преработени плодове и зеленчуци, както на вътрешния пазар, така и в други страни, като Русия, Германия, Австрия, САЩ, Канада, Япония и др.

В петък по позицията се изтъргуваха 25 акции на цена от 1.95 лв. за ценна книга.