Настроението на борсата продължава да се определя от изнасяните консолидирани отчети

856
Настроението на борсата продължава да се определя от изнасяните консолидирани отчети

Настроението по време на днешната борсова сесия се предопределяше от родължаващото излизане на шестмесечните консолидирани отчети на родните дружества, като особено силно въздействие оказаха те при акциите на холдингите.

Родните индекси приключиха деня на положителна територия, като SOFIX добави към стойността си 0.3%, а широкият BG40 се повиши с 0.85% до ниво от 411.53 пункта. Моментно през деня показателя се повиши до най-висока в историята си стойност от нива при 413.09 пункта.

При изтъргуван обем от над 4 400 акции, книжата на “Доверие Обединен Холдинг” поскъпнаха до нов рекорд, като се повишиха с 3.9% до средна цена от 9.92 лв.

В края на деня офертите при позицията приключиха при нива от 10.2 лв. продава и 9.95 лв. купува.

Най-високата цена, при която се сключи сделка по позицията бе при ниво от 10.269 лв. Силното повишение при позицията се продиктувано от положителния консолидиран шестмесечен отчета при дружеството.

Нови исторически рекорди регистрираха днес и книжата на още шест дружества търгувани на родната борса – “Монбат”, “Булстрад”, “Капитан дядо Никола”, “Момина Крепост”, “Унимаш” и “Захарни заводи”.

При обем от над 12 400 изтъргувани акции, книжата на “Монбат” поскъпнаха с 0.9% за деня до 19.98 лв., като сделка с позицията се сключи на рекордното ниво от 20.10 лв.

С 3.8% пък поскъпнаха акциите на застрахователното дружество “Булстрад”, а най-високата цена достигната от дружеството бе при 324.998 лв.

Рекорд бе постигнат и с книжата на “Капитан дядо Никола” при 214 лв., докато регистрирания такъв при “Унимаш” и “Захарни заводи” бе съответно от 6.123 лв и 172 лв.

На положителна територия през днешния ден завършиха акциите на БТК. При изтъргуван обем от близо 60 000 акции, компанията повиши пазарната си капитализация с 2.5% до ниво от 11 лв.

Активна бе и търговията с акциите на ХД “Пътища”, като изтъргувания при тях обем бе в размер на 71 акции, при което те поскъпнаха с 1.6% до средна цена от 19 842.14 лв. На силен интерес по време на днешната борсова сесия се радваха и акциите на “Мостстрой”, като собственика си смениха 235 броя при средна цена от 1 242.18 лв., или ръст от 1.1% за деня.

След силното си повишение от последните дни, днес книжата на "Чугунолеене” регистрираха спад от 4.1% до ниво от 36.41 лв. и не особено голям обем от малко над 500 броя.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg