„Водим се от интересите не само на тютюнопроизводителите, но и на целия сектор. Би трябвало „Булгартабак" да помогне в тези тежки времена", заяви по БНР министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. „По време на протестите, освен исканията за изплащане на премиите, тютюнопроизводителите поставиха категорично условието принципалът на „Булгартабак" да бъде Министерството на земеделието. Тези ангажименти обаче трябва да бъдат съгласувани с останалите акционери в предприятието", допълни той.

„Аз не мога да намеря логика по този въпрос, освен Булгартабак да не бъде приватизиран", е мнението на министъра на икономиката Трайчо Трайов, заявено вчера.

„Премиерът Бойко Борисов е взел предвид всички аргументи „за" и „против" по този въпрос", заяви министър Найденов.

„Аз смятам, че „Булгартабак" трябва да бъде приватизиран, защото всеки ден закъснение влошава ситуацията", коментира Найденов мнението на колегата си.

„Всеки ден закъснение влошава условията, при които ще се приватизира Булгартабак. Моята формулировка е да бъде създаден надведомствен съвет с участието на министъра на финансите Симеон Дянков, министъра на икономиката Трайчо Трайков и министъра на земеделието и той целево да работи по приватизацията. Едва ли има голямо значение кой ще бъде принципалът по време на приватизацията", смята Найденов.

Снимка: БГНЕС