Не се намери купувач за Кремиковци

1122
Не се намери купувач за Кремиковци

Не се явиха кандидати за участие в днешния публичен търг с тайно наддаване за продажба на производствената площадка, заедно с всички активи, свързани с производствената дейност на "Кремиковци". Това съобщи пред журналисти синдикът на комбината Цветан Банков, цитиран от БТА.

Предложенията за цена можеха да се подават заедно с квитанция за внесен задатък в запечатан плик в канцеларията на синдика днес от 12.00 ч. до 13.00 часа. Началната цена на обособената част от имуществото на комбината е 565 517 510 лева.

За участие в наддаването се внася задатък от десет процента от оценката.

Синдикът съобщи, че днешният търг е първа фаза от общата процедура по осребряване на имуществото на комбината. Следващата фаза предвижда насрочване на нова продажба, след като има ново обявяване.

Новата продажба ще стане чрез търг с явно наддаване.

Дружеството беше обявено в ликвидация в края на май, а дълговете му към кредиторите са над 2 млрд. лева. На новия собственик обаче няма да му се наложи да плаща задълженията и ще бъде свободен да избира дали да произвежда стомана или да построи например търговски център.

Припомняме, че имуществото на Кремиквци включва 7755 декара индустриален имот само на 17 км разстояние от идеалния център на София, като оценката на земята е за 135 млн. лв. или 8.9 евро на кв. метър.

Сградите, машините и оборудването, складовите наличности, доменните пещи и феросплавния завод пък бяха оценени на 430.5 млн. лв. Така се стигна до сумата от 565.5 млн. лв.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg