Комисията за финансов надзор допълни списъка на публичните компании с името на Недвижими имоти София АДСИЦ. Решението за това бе взето на днешното заседание на регулаторния орган.

Дружеството със специална инвестиционна цел бе вписано в регистъра с емисия акции в размер на 650 хил. лв.

В началото на юли се проведе на БФБ аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Недвижими имоти София АДСИЦ от 500 хил. лв. на 650 хил. лв. Статус Инвест бе борсовият посредник, упълномощен да обслужва увеличението на капитала.

Недвижими имоти София ще финансира дейността си през следващите две години с привлечените средства от първоначалното (до 650 хил. лв.) и второто (до 7.8 млн. лв.) увеличение на капитала, което ще бъде осъществено през лятото на 2007 г.

Учредители на дружеството са ДФ Статус Нови Акции с 49% от капитала, Софконсултинг АД с 30% от капитала, както и ИП Статус Инвест АД с 9%, Статус - 1 АД с 6%, Екозона АД с 6% от капитала.

Комисията за финансов надзор отказа да издаде лиценз за извършване на дейност като дружество със специална цел на РОЙ Пропърти Фънд като върна за втори път проспекта на компанията.

Това ще рече, че от дружеството ще могат да предоставят проспекта си за одобрение от КФН едва след 6 месеца, обясниха за profit.bg от комисията. Оттам отказаха да оповестят мотивите по отказа.

Централен депозитар регистрира Рой Пропърти Фънд АДСИЦ още през април. С 30% дял, Капман асет мениджмънт е институционалният инвеститор в дружеството със специална инвестиционна цел.