Съгласно неконсолидирания си одитиран финансов отчет за 2007 г. Еврохолд България е реализирал нетна печалба в размер на 71.5 млн. лв., от които 14.1 млн. лв. са от обичайната дейност на холдинга.

От тях 7.4 млн. лв. са формирани от приходи от дивиденти, а останалите - от печалби, реализирани при сделки с финансови активи.

Трикратно нараства собственият капитал на Еврохолд България – от 50.6 млн. лв. в края на 2006 г. до 163.9 млн. лв. в края на 2007 г.

Активите на холдинговата компания за периода достигат 225 млн. лв., от които 210 млн. лв. представляват инвестиции в дъщерни и асоциирани предприятия.

В следващите две години Еврохолд България ще инвестира между 60 и 100 млн. евро в закупуването на застрахователни компании в региона, стана ясно от провежданата среща с инвеститорите днес.

Около 60-70% от планираните за експанзия средства ще са от различни от собствените средства източници, съобщиха още от компанията.

Наскоро Еврохолд придоби седмия по големина застраховател в Македония и в момента е в напреднал етап на преговори за придобиване на друга компания от сектора в региона.

Холдингът проучва възможностите за разрастване на бизнеса си в страни като Сърбия, Турция, Албания и Молдова.

Подхолдингът Euroins Insurance Group, който обединява застрахователния бизнес на компанията, цели разрастване на бизнеса си и на други застрахователни пазари, като Русия и Украйна.