Неконсолидираната печалба на Трейс Груп Холд към 31 март е 430 хил. лв. или с 65% под финансовия резултат година по-рано. Това сочат данните от предоставения неконсолидиран отчет на холдинга за дейността към 31 март.

Общите приходи от дейността на Трейс към 31 март са 1.5 млн. лв. при 2.51 млн. лв. година назад. Нетните постъпления от услуги намаляват с близо 300 хил. лв. за година на 1.01 млн. лв.

Сумата на разходите за дейността към това тримесечие е 1.04 млн. лв. като преди година цифрата е била 1.28 млн. лв.

С близо 3 млн. лв. на 44.17 млн.лв. намалява балансовата стойност на активите. Нетекущите такива, по последни данни, са оценени на 14.15 млн. лв. при 9.12 млн. лв. към март 2007 г. Изменението при текущите съответно е от почти 38 млн. лв. на актуалните 30 млн. лв.

През отчетния период ръководството на Трейс взе решение за учредяване на нови две дъщерни компании. Едната е РИС – М ЕООД с предмет на дейност металообработване, железарски услуги, маркетинг, реклама и пласмент, строителство на сгради, пътища, улици, градски и общински комуникации и инфраструктурите около тях и др. Капиталът на дружеството е в размер на 800 хил. лв., разпределен в 8 хил. дяла по 100 лв. всеки.

Второто дружество е Пътна сигнализация и съоръжения ЕООД с уставен капитал от 5 хил. лв., разпределен в 50 дяла по 100 лв. всеки. Предметът на дейност е производство и търговия с пътни принадлежности и продукти, свързани с пътната сигнализация, изграждане, реконструкция, обзавеждане, ремонт и инвеститорски контрол на търговски и жилищни строителни обекти и др.

През първото тримесечие на годината от компанията са подписали следните договори за закупуване на машини и технологично оборудване - Договор с S.I.M. Societa Italiana Macchine S.p.A. за закупуване на 4 мобилни асфалтови бази с производителност от 150 до 180 т/ч на обща стойност 4.9 млн. евро;

Договор с Евромаркет Кънстракшън за доставка на техническо оборудване (багери и минитоварачи) на обща стойност 2.95 млн. евро;

Договор от 23 януари с Виртген България ЕООД за доставка на 27 пътностроителни машини на обща стойност 2.23 млн. евро и Договор с Иновекс България за доставка на 9 броя валяци за земни работи.

Днес акциите на Трейс поевтиняват с 2.2% на БФБ до средните 113.39 лв. при обем от 172 изтъргувани лота.