На извънредно общо събрание на дъщерната на Бианор Холдинг АД компания Некстборн, проведено на 5 март, е избран нов управител на дружеството. Това е Иван Димитров, който работи в групата на Бианор от 2004 г. и към момента заема позицията на административен мениджър и мениджър по качеството в Бианор Сървисиз, съобщиха за Profit.bg от Бианор.

Под ръководството на Иван Димитров през 2006 г. компанията става първата в Източна Европа, сертифицирана по IT Mark, а по-рано тази година тя поднови своя ISO 9001:2000 сертификат.

„От създаването си компанията неизменно следва политиката за търсене на подходящи кандидати за различни позиции - първо сред своите служители. Вярвам, че по този начин успяваме да създадем отлични възможности за развитие на хората в компанията, които показват добри резултати в работата си”, сподели Костадин Йорданов, изпълнителен директор на Бианор Холдинг.

„Радвам се, че ми се гласува подобно доверие, което, разбира се, е и огромна отговорност”, заяви Иван Димитров, управител на Некстборн. „Познавам Некстборн като дружество от групата на Бианор, което ще ми помогне да навляза сравнително бързо в работата. Едновременно с това съм нов за компанията, което ще ми даде една по-различна гледна точка и възможност по-лесно да забележа нови перспективи за развитие”, добави Димитров.

Бианор Холдинг АД е създадена през 1998 г. под името Арексус. През годините тя се специализира в сферата на информационните технологии и разработването на софтуерни решения и продукти. В момента холдингът обединява група от четири дъщерни дружества, всяко със своя сфера на специализация и динамично развитие.