Неохим пусна производствените си мощности и навлезе в цикъл на нормален производствен процес. За това съобщиха от компанията в типичния си за тях лаконичен стил.

Да припомним, че последното преустановяване на дейността на комбината бе в резултат на спрените доставки на газ за страната. Тогава от комбината посочиха, че поради едностранното спиране подаването на природен газ от страна на Булгартрансгаз ЕАД, на 6 януари, Неохим предприе в авариен порядък спиране на производствените мощности.

От компанията уведомиха тогава, че са взети всички мерки по безопасно спиране на инсталациите и предотвратяването на евентуална крупна производствена авария. Оттам посочват, че спешно са извикани всички специалисти и своевременно са уведомени Министерството на извънредните ситуации, МИЕ и Областната управа на Хасково, както и Община Димитровград, Гражданска защита и доставчика Булгаргаз АД и Булгартрансгаз ЕАД.

„Последователността на спиране на производствените мощности е технологично обусловена и не може да бъде променяна," се посочи в съобщението тогава.

Днес акциите на комбината поскъпнаха с 4.29% на 26.99 лв. През деня се изтъргуваха 187 лота.