Никотиана БТ Холдинг продаде 5 хил. акции на Плевен БТ

771
Никотиана БТ Холдинг продаде 5 хил. акции на Плевен БТ

Oт Никотиана БТ Холдинг АД () днес съобщиха, че са прехвърлили 5 хил. акции от капитала на Плевен БТ АД, което се равнява на 1.12% от капитала на тютюневото дружество. Цената на една продадена акция е 17 лв. В резултат дяловото участие на холдинга в плевенското дружество се намалява до близо 7%. Така общата стойност на сделката е 85 хил. лв. Засега купувачът на акциите остава неясен.

Справка в Българска фондова борса показва, че сделката е сключена на 14 февруари, когато по позицията на Плевен БТ АД са прехвърлени 5 006 акции.

За миналата година холдингът реализира печалба в размер на 258 хил. лв. при загуба от 200 хил. лв. за 2006 г., сочат данните от годишния неконсолидиран отчет.

Освен дялово участие в Плевен БТ АД, Никотиана БТ Холдинг АД притежава 99% от Механика АД и по 50% от капиталите на Норд Табак - Никотиана и Никотиана Хасково ООД. Никотиана БТ е акционер и в Исперих БТ АД (11%) и Хасково БТ (5%).     

До момента са изтъргувани 50 лота на Никотиана БТ Холдинг АД, без изменение в средната им цена от 0.8 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg