Никотиана ще създава ново поколение тютюневи сортове

627
Никотиана ще създава ново поколение тютюневи сортове

Никотиана БТ Холдинг АД има намерението да създаде ново поколение тютюневи сортове, които да бъдат основа на екологосъобразни биотехнологии и да поодържа районираните тютюневи сортове, става ясно от регистрационния документ на дружеството, публикуван на сайта на борсата.

Изследователската и иновационната дейност на "Никотиана-БТ Холдинг" АД  ще се осъществява предимно чрез дружествата  "Механика" АД - гр. Пещера и "Норд табак-Никотиана" - гр. Шумен. Това ще създаде предпоставки чрез тези дружества да се извършват покупки, промишлена преработка и продажби на около 3000 до 3500 тона тютюн годишно.

За последните две години дружеството не е осъщестявало нови инвестиции.

През февруари тази година Никотиана-БТ Холодинг продаде 20 хил. броя от притежаваните акции в Плевен-БТ АД, в резултат на което дяловото участие бе намалено от 12.00 на 7.34 на сто.

Дружеството притежава и 5% от капитала на Хасково-БТ АД и 1.26% от Първомай-БТ АД.

За изминалата 2006 г. компанията обяви загуба от 200 хил. лв., спрямо отрицателен финансов резултат от 80 хил. лв. за година по-рано.

 

Ледра холдингс-Британски вирджински острови притежава 65,983% от капитала на дружеството. Последната сделка с акциите на компанията на БФБ-София бе сключена по време на търговската сесия от 19 март на цена от 0.91 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg