Никога "Булгартабак" не е имал основен предмет на дейност - изкупуване на тютюн. Това каза Корнелия Нинова от ПГ на Коалиция за България, която заедно с Петър Димитров зададе въпрос на финансовия министър Симеон Дянков, свързан със становище на консултанта по сделката за приватизация на Булгартабак Холдинг.

По думите на Нинова - няма залегнало изискване в договора за приватизация за продължаване на производството на български марки цигари, което е основният предмет на дейност.

Няма как да привлечете стратегически инвеститор, като знаете, че предварително сте заложили условия, на които нито един инвеститор не отговаря, заяви Нинова.

Ще загуби дружеството, ще загубим производството, посочи Нинова и заяви, че ще се постигне затваряне на българските цигари и производство на ишлеме на чужди марки.

"Сити груп" не са съгласни с договора за приватизация и всеки един от параметрите на сделката се отхвърля. Няма да се постигнат целите - осигуряване на приходи в държавния бюджет.

Министър Трайков заяви, че ще продаде "Булгартабак" за 134 млн. при положение, че в сметките на "Булгартабак" има 132 млн. лева, а 195 млн. лева са дълготрайните активи на дружество, посочи още Нинова.

Източник: Фокус