Нисан София, собсъвеност на Еврохолд България, откри във вторник нов продажбено-сервизен център във Велико Търново. Комплексът е разположен на повече от 1 700 кв. м. застроена площ.

Трите автомобилни бранда Рено, Нисан и Дачия се предлагат на 560 кв. м. изложбена площ с прилежащ обслужващ автосервиз от 600 кв.м., склад от 450 м3, офиси и обслужващи помещения.

Това е най-големият продажбено-сервизен център в Северна България и първият извънстоличен комплекс за Нисан София. В момента се изгражда автотенекиджийно и бояджийно хале с обща площ от 560 кв.м., което след завършването му през март-април 2010 г. ще има капацитет от над 70 автомобила месечно.

Велико Търново е един от най-активните райони за продажба на автомобили в страната, като въпреки кризата от началото на годината, на територията на общината са продадени над 500 нови автомобили, съобщиха от Еврохолд България.

Инвеститор на обекта е Булленд Инвестмънт АДСИЦ, който е вложил в закупуването и изграждането на комплекса 4.5 млн. лв.

Нисан София ще бъде наемател на обекта при условията на 10-годишен договор за наем. Това е втората съвместна инвестиция на двете компании. През лятото на тази година в София на бул. Европа бе открит първият етап на един от най-големите сервизни комплекси на Рено и Нисан с инвеститор Булленд и наемател Нисан София. В момента продължава изграждането на втория етап.

Сделката е част от инвестиционната стратегия на Еврохолд България (собственик на Нисан София), която предвижда автомобилните дилъри на групата да бъдат предимно оператори на бизнеса, като инвеститори в обектите да са професионални имотни компании.

За 2008 г. компанията е реализирала продажби на 1 837 автомобила от трите марки (Рено, Нисан и Дачия).

Булленд Инвестмънт АДСИЦ притежава 21 563.72 дка земеделски земи, офис сграда на 4 етажа, както и земята, върху която са построени продажбено-сервизните центрове на Рено Нисан във Велико Търново и сервизният комплекс в София.

Акциите на Еврохолд България станаха обект на покупки в последните дни. Във вторник книжата на групата поскъпнаха с 3.36%, до 1.384 лв. Общо 10 305 акции на Еврохолд смениха собственика си вчера.