Нито един акционер на Еврохолд България АД не е приел търговото предложение

595
Нито един акционер на Еврохолд България АД не е приел търговото предложение

Нито един акционер на Еврохолд България АД не е приел търговото предложение от страна на мажоритарния собственик - Българска холдингова корпорация АД, съобщава БФБ - София.

Предложената цена за една акция бе 2,03 лв. за брой. На 27 ноември 2006 г. на общо събрание на акционерите на Еврохолд АД бе гласувано сливането му със Старком Холдинг, от което бе учредена новата публична компания Еврохолд България.

Към монета Българска Холдингова Корпорация АД държи 77.23% от капитала на Еврохолд България.

Утре ще бъде проведен аукцион за продажбата на 7.5 млн. акции, представляващи 15% от Еврохолд България АД, като лимитираната минимална цена на една пазарна партида ще е 3.00 лв.

През тази седмица УС на холдинга ще гласува решение за увеличаване на капитала на дружеството с 12,5 милиона акции, или 20 % спрямо досегашния капитал от 50 млн. лв.

Също така на 2 март 2007 г Еврохолд България получи одобрение от General Motors Southeast Europe за придобиване на компанията Каргоeкспрес ООД – оторизиран дилър на автомобилните марки Опел и Шевролет за територията на Варна и региона.

До момента днес книжата на компанията се понижават с 1.25% до средно ниво от 3.16 лв. при обем от 55 354 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg