Нов мениджър на Промобил Лизинг

1828
Нов мениджър на Промобил Лизинг

Главният изпълнителен директор на Хеброс лизинг - Станислав Танушев стана директор на Промобил Лизинг и Промобил Лийз, информираха от Промобил.

Той има дългогодишен опит в лизинговия бизнес в България и интересна професионална биография. Без да сменя компанията, за която работи, става така, че да заема мениджърски позиции в 5 лизингови дружества.

Започнал е своят стаж в лизинговата индустрия като главен изпълнителен директор на Орел лизинг през 2000 година. През 2003 Орел лизинг бе закупено от Хеброс банк и се преименува на Хеброс лизинг.

Танушев остава на поста главен изпълнителен директор и председател на УС до втората продажба на дружеството на Bank Austria Creditanstalt Leasing, Vienna през 2006 година. И тогава той запазва своя пост с новите собственици, които го назначават и за управител на другото дъщерно дружество на BACAL - HVB Leasing.

През 2007-ма двете дружества (или по-скоро техните банки-майки - ТБ Хеброс и ТБ Биохим) бяха закупени от Уникредит и се пристъпи към тройно сливане на компаниите. Станислав Танушев бе един от мениджърския екип, който осъществи тройното сливане, довело до днешното Уникредит лизинг.

Амбицията на Промобил Лизинг с новия си директор е да стане водещо българско дружество за управление на авто-парк (Fleet management).

Мениджърът е завършил ВИИ Карл Маркс със специалност МИО, както и MBA в University of Sheffield.

Промобил лизинг навършва 15 години на 11 юни 2010 г. Дружеството е дъщерно на Промобил Груп. Лизинговата компания е специализирано дружество за лизинг на автомобили до 3.5 тона.

От предишния си силен фокус върху марките Рено и Дачия, днес дружеството е еволюирало до лизинг на всички марки нови и употребявани леки автомобили. Дружеството е лизинговало над 15 000 автомобила.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg