Нов посредник взе лиценз от КФН

880
Нов посредник взе лиценз от КФН

Комисията за финансов надзор издаде лиценз на „Глобал Маркетс” ООД, гр. София (в процес на учредяване) за извършване на дейност като инвестиционен посредник. Дружеството следва в 14-дневен срок да удостовери, че изискуемият капитал по чл. 8, ал. 1 от ЗПФИ е изцяло внесен.

Инвестиционният посредник може да извършва предвидените в ЗПФИ инвестиционни и допълнителни дейности и услуги без поемане на емисии и извършване на сделки с ценни книжа за собствена сметка.

За да извършва дейности и услуги съгласно новия лиценз, се изисква дружеството да разполага по всяко време с капитал от не по-малко от 250 000 лв.

Дружеството е със седалище и адрес на управление гр. София, район „Триадица”, ж. к. „Мотописта”, бул. „България”№ 53 . Учредители на дружеството са Павел Кочалка с 95% от капитала на дружеството и Владимир Цолов с 5%.

„Глобал Маркетс” ООД, гр. София, се управлява и представлява заедно от двама управители, като Павел Кочалка и Чавдар Драгиев са избрани от Учредителното събрание.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg