По случай успешния финал на гроздоберната кампания „Винпром Пещера" даде старт на най-новото си съоръжение - модерна изба за съхранение на гроздов дестилат, необходим за производството на любимата на цяла България ракия „Пещерска гроздова". Тя бе открита с официален коктейл и тържествен водосвет на 1 декември в град Пещера.

Новото съоръжение се разполага на значителна площ и е съставено от 4 големи помещения, бъчварска работилница и отделение за пълнене и изпразване на бъчвите. В залите са подредени 10 000 бъчви с обем от 500 л. Буретата са подредени каскадно и стигат на височина от 7 реда, като общият обем на стареещия дестилат е 5 000 000 л.

Това е най-голямата изба за отлежаване на качествен гроздов дестилат на територията на страната. Тя е оборудвана с уникална за България супер съвременна технология за пълнене и изпразване а буретата и система за кондициониране на въздуха. От „Винпром Пещера" коментираха, че инвестицията възлиза на 5 018 000 лв. и въпреки условията на световна икономическа криза, не са се отказали от изграждането на това ново помещение. Така ще могат да упражняват постоянен контрол на качеството на продукцията, което за „Винпром Пещера" винаги е на първо място.

Компанията разполага с големи площи собствени лозови масиви, от които тази година компанията се радва на отлична реколта. Благодарение на подходящите локации и големите масиви от бели сортове грозде, специално подбрани за производство на висококачествени ракии „Винпром Пещера" тази година ще създаде една отлична продукция. От компанията коментираха, че собствените лозя позволяват постоянен контрол на качеството през цялата година.

Така насажденията могат да бъдат предпазени от измръзване и болести. Освен това всеки сорт се отглежда и бере по най-подходящия за него начин, в най-подходящото време. Високото качество и големите добиви не са само природна даденост, а резултат от постоянни грижи и използването на високотехнологична техника за обработка и беритба. „Винпром Пещера" е лидер на пазара на алкохолни напитки, защото не спира да се развива с цел осигуряването на най-високо качество за своята продукция. Това прави „Пещерска гроздова" предпочитаната на всяка трапеза ракия.