Нове-АД-Холдинг остава в управата на Холдинг Пътища

2678
Нове-АД-Холдинг остава в управата на Холдинг Пътища

Акционерите на Холдинг Пътища гласуваха на извънредно годишно събрание, което се проведе днес за преминаване от двустепенна към едностепенна система на управление на дружеството с тричленен състав на Съвет на директорите, информираха от холдинга.

Новият ръководен орган е в състав Орлин Хаджиянков, Йоана Чолакова и Нове-АД-Холдинг. Да припомним, че проектът за решение предвиждаше следния състав на директорския борд - Орлин Хаджиянков, Иван Иванов и Йоана Чолакова.

„Промяната в структурата на управление е продиктувана от желанието на мениджмънта на компанията да оптимизира разходите и да улесни оперативната дейност в управлението“, съобщиха от Холдинг Пътища мотивите за промените в компанията.

Оттам допълват, че в холдинга работят над 2 200 аналитични и приложни специалисти, административен и квалифициран производствен персонал.

„Собствениците и мениджмънта на компанията осъзнават, че социалната отговорност налага да се вземат тези мерки, с оглед да се запазва и развива кадровия потенциал на дружеството, като освободеният финансов ресурс бъде насочен в производствената дейност“, се казва още в съобщението.

Акциите на Холдинг Пътища поскъпнаха на БФБ днес с 1.73%, до 2.299 лв. за лот.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg