Днес в столичния хотел Хилтън ще се проведе втория ден от седмото издание на икономическия форум Шумът на парите.

Събитието, което е безплатно за посетители, ще стартира с панел Банки и небанкови финансови инстутиции.

Ето и цялата програма за деня:

Банки и небанкови финансови институции (1 юни, 9.30 часа)

Сред участниците тази година личат имената на главния икономист на Уникредит Булбанк Кристофор Павлов, изпълнителните директори на Пощенска банка и Сосиете Женерал Експоресбанк Асен Ягодин и Зденек Метелак, както и Иван Кутлов, началник на управление Трежъри в Обединена Българска банка, и Цветан Петринин, изпълнителен директор на Ти Би Ай Банк.

Небанковият финансов сектор ще бъде представен от Петер Хорват, управител на Провидент Файненшъл България.

Бъдещето на технологиите (1 юни, 11.15 часа)

Бившият изпълнителен директор на София тех Парк Елица Панайотова ще е модератор на дискусията. В нея ще вземат участие Милан Лакхани, мениджър Бизнес иновации на Коника Минолта, Цветан Алексиев, изп. директор на Сирма Груп Холдинг АД, Павел Езекиев, съосновател на фонда NEVEQ, както и Атанас Гаров, основател и управляващ партньор на Гаритидж Инвестмънт Мениджмънт ЕООД.

От страна на SAP участие ще вземе Румяна Тренчева, изпълнителен директор на SAP Bulgaria & SAP South-East Europe.

Икономиката на България (1 юни, 12.45 часа)

Икономистите срещу бизнеса. Това е последният, но по-всяка вероятност и един от най-интересните панели в тазгодишното издание на събитието.

Икономистите Георги Ангелов, Лъчезар Богданов и Владимир Каролев ще дискутират настоящата икономическа ситуация в страната, а също и перспективите на България през идните години, заедно с изпълнителния директор на публичната компания Алкомет Хюсеин Йорюджю и Емилиян Андреев, директор Администрация, финанси и контрол в Девня Цимент АД.

Малкият и среден бизнес в страната ще бъде представен от Яни Драгов, изпълнителен директор на Смарт Органик, а от страна на Българската агенция за инвестиции участие ще вземе Петър Пенчев.

Форумът Шумът на парите се провежда със съдействието на основните ни партньори Коника Минолта и Уникредит Булбанк, както и партньорите Алкомет, Девня Цимент, Адмирал Маркетс, Garitage Investment Management, Капман Холдинг, Qatar Airways, MBL|CBRE, Провидънт Файненшъл, Residential Park Sofia, ЗАД България и Сирма груп Холдинг.

Организационен партньор на събитието за поредна година е агенцията за връзки с обществеността AMI Communications България.

Форумът се провежда с медийната подкрепа на сп. Мениджър, Агенция Фокус, Novini.bg, Fakti.bg, Offnews, Imot.bg, Kaldata, сп. Икономика, Seenews, economic.bg, в. Сега и Enterprise Europe Network.

Повече за събитието може да намерите на profit.bg/forum или във Facebook.