Нови рекорди за Чугунолеене и Монбат

713
Нови рекорди за Чугунолеене и Монбат

Днешната борсова сесия приключи без съществени изменения за родните индекси, като широкият BG40 загуби 0.1% от стойността си, а с толкова се повиши индексът SOFIX до ниво от 1 550.52 пункта.

Акциите на Чугунолеене продължиха с рекордното си повишение от началото на седмицата, като днес при изтъргуван обем от над 2 300 броя те регистрираха повишение от 9.9% до ниво от 35.03 лв.

Най-високата цена, при която се сключи сделка с акциите на дружеството, бе при 37 лв. за брой, а в края на деня офертите приключиха при нива от 38.2 лв. продава и 37 лв. купува.

Рекордно висока стойност отбелязаха днес и акциите на Монбат при ниво от 19.05 лв. за брой, като при позицията сумарно се изтъргуваха близо 15 000 акции, при което поскъпнаха с 3.5% до ниво от 18.64 лв.

С нови исторически максимуми се отличиха днес книжата на още три позиции - Хидропневмотехника, Формопласт и Дружба стъкларски заводи.

Книжата на Хидропневмотехника поскъпнаха с 8.6% до ниво от 223.13 лв. при  изтъргувани едва 8 акции. Най-високата цена, при която се сключи сделка по позицията бе при ниво от 230 лв.

Акциите на Формопласт отбелязаха рекорд при ниво от 31.954 лв., а тези на стъкларските заводи при 131 лв., като повишението им за деня възлезе на значителните 12.2%.

Повишение днес регистрираха и книжата на Стара планина Холд, коетото беше предопределено от изнесения консолидиран отчет на холдинга. От там отчетоха нетната консолидирана печалба за полугодието в размер на 3.697 млн. лв., като повишението е в размер на 76.05% на годишна база.

Книжата на холдинга приключиха деня с активна търговия, като поскъпнаха с 1.7% до ниво от 7.15 лв. и обем от над 24 000 броя.

Офертите при позицията приключиха при нива от 7.35 лв. купува и 7.39 лв. продава, което предвещава и по-нататъшно повишение по време на утрешната им търговия.

На страната на губещите позиции бяха акциите на Енергоремонт Холдинг. При не особено активна търговия и изтъргувани малко над 50 акции, те поевтиняха с 4.7% до ниво от 52.39 лв. за брой. 
 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...