Нови рекорди за Оргахим, ОЦК, Лесопласт и Балкан

789
Нови рекорди за Оргахим, ОЦК, Лесопласт и Балкан

Родните индекси стартираха тази седмица с повишения, като широкият BG 40 добави към стойността си 1.57%, до ниво от 374.65 пункта, а SOFIX се повиши с минималните 0.14%, до 1 544.99 пункта.

Повишението при индексите продължава да се подкрепя от добрите шестмесечни отчети, изнасяни от родните дружества.

До нова рекордна стойност поскъпнаха акциите на Оргахим, като за деня се изтъргуваха 181 акции от дружеството, при което те се повишиха с 5.13%, до средна цена от 368.62 лв. за брой. Най-високото ниво, при което бе сключена сделка с книжата на русенския производител на бои, бе при ниво от 399.87 лв. за брой.

В края на деня офертите при позицията завършиха при нива от 390 лв. продава и 385 лв. купува за брой.

След добър отчет силно повишение отбелязаха и акциите на Балкан АД - Ловеч, които се повишиха с 9.6%, до средна цена от 25.60 лв. за брой.

При значителен изтъргуван обем от над 7 200 акции, книжата на интернет компанията Инвестор.БГ също регистрираха рекорд днес, след като поскъпнаха с 11.4%, до ниво от 13.98 лв. за брой, като най-високата цена, регистрирана за деня, бе при ниво от 14 лв. за брой.

Офертите при позицията в края на деня приключиха на нива от 14.77 лв. продава и 14 лв. купува за брой.

Акциите на Лесопласт продължиха възходящия си тренд от последните седмици и днес при изтъргувани 550 броя добавиха нови 23.6% към стойността си, до средна цена от 191.16 лева за брой, като сделка с тях се сключи и на рекордното ниво от 200 лв. за брой.

Така само за последните шест месеца книжата на дружеството са се повишили с близо 303%, правейки книжата му едни от най-поскъпващите на родната фондова борса. За последната една година те са поскъпнали с рекордните 572.3%, по данни от борсата.

Акциите на Оловно-цинков комплекс също се радваха на засилен интерес по време на днешната борсова сесия и след като от там предадоха отчета си, те регистрираха повишение от 2.5%, до средна цена от 69.58 лв. за брой. Най-високото ниво, при което се сключи сделка с книжата на дружеството бе 71.50 лева за брой, което бе и нов рекорд при позицията.

Книжата на Първа Инвестиционна Банка продължиха низходящия си тренд от миналата седмица и също при относително активна търговия, в която собственика си смениха близо 31 800 акции, загубиха 1.3% от стойността си, до средна цена от 13.35 лв. за брой.

Спадът при книжата на банката стартира след изнесения отчет за шестмесечието, който явно не отговори на очакванията за печалба на инвеститорите.

На фона на преобладаващото положително настроение на борсата, спад регистрираха и акциите на БТК. Книжата на родния телеком загубиха 2.3% от стойността си, до средна цена от 10.87 лв. за брой и изтъргувани над 6 500 акции.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg